Z Vami več kot 10 let
04 777 0 444
Pišite nam
PETKOVO EKO DRUŽENJE, 11.12.2015

DARJA FUREK & PRIMOŽ KOZOLE, poznavalca BAZI-kitajske astrologije ter FENG SHUJA

FB Pot sonca in lune

Darja, študirali ste gradbeništvo, Primož vi ste športnik. Svoja znanja sta prepletla s kitajskimi vedami in jih uporabljata za grajenje zdravja, prostora, odnosov. 

   

Q: Kaj je pravzaprav BAZI astrologija? Kako nam lahko koristi poznavanje lastne karte?

A: Bazi astrologija je veda o zapisu življenjske poti posameznika, ki je določena s pozicijo zvezd ob rojstvu. S pomočjo poznavanja lastne karte prepoznamo svoje potenciale, svoje šibkosti in prednosti ter talente. V bistvu lahko razumemo, kdo smo in kako delujemo. Ker služi tudi prognozi življenjskih obdobij, s katerimi se srečamo, lahko bolje razumemo, kako pluti s tokom energije in zmanjšati neprijetne vplive ter kako spodbuditi kakovost in blagostanje svojega življenja.

Q: Kaj je Feng Shui? Je pomembno biti ob pravem času na pravem mestu? Se lahko navzamemo okolja in obratno?

A: Feng shui je veda o okolju,s pomočjo katere razbiramo, kakšne potenciale okolje ponuja in  kako uporabiti danosti naravnega okolja. :)Ja, predniki so že dobro vedeli, zakaj ta pregovor velja :) Torej, se strinjava, je pomembno biti ob pravem času na pravem mestu, saj sta to dve nerazdružljivi dimenziji.Okolja se lahko navzamemo pa tudi obratno, saj delci naše energije ostajajo v njem.

Q: Ko že omenjamo cikle, ali le te upoštevamo tudi pri prehrani?

A: Kot vse, ima tudi prehranjevanje svoje naravne cikle in seveda naše telo in notranji organi, ki hrano sprejemajo, jo predelujejo in koristijo za energijo. Prava hrana ob pravem času :). 

Q: Z vidika Feng shuja ...je pomembno kje kuhamo in shranjujemo živila?

A: Pomembno je tudi, kje kuhamo in shranjujemo živila.

  • Najljubša jed: po potrebi, ne obstaja J… Vse kar po gurmansko zadiši.
  • Izbrano prehransko dopolnilo: goba reishi
  • Najljubša začimba: cimet