Z Vami več kot 10 let
04 777 0 444
Pišite nam
Formula za zdravje in lepoto: pogovor z gospo Elzo Gavranovič Rupa
DAROVI NARAVE ZA ZDRAVJE IN LEPOTO, KI SIJE TUDI NAVZVEN

»Vem kaj dajem nase in vase«

Ker sta zdravje in lepota pojma, ki se nanašata tako na notranjost kot zunanjost smo se za posvet obrnili na specialistko estetske in medicinske pedikure, ki se ukvarja z zdravjem kože prav vsak dan. Gospa Elza Gavranovič Rupa nam je zaupala formulo, ki jo uporablja sama ter priporoča tudi svojim strankam.
 
Gospa Elza pred nami je hladnejši del leta. Zaradi krajšega dela dneva nam 
pojenja energija, zaradi vremena občuti posledice tudi naša koža. Kako sami obvladujete to težavo?
 
Že pred leti mi je prijateljica priporočila vulkanske minerale. Kupila jih je še v sosednji Avstriji, še preden so bili na voljo tudi pri nas. Zaradi odličnega počutja in elana, ki ga je občutila me je prepričala, da sem jih pričela uživati tudi sama. Povrnil se mi je vir energije, zmanjšala sem količino kave.  Lahko omenim tudi boljšo odpornost. Uporabljam jih tudi za razkisanje.  Zaradi boljšega pH opažam tudi spremenjeno stanje kože. Koža je namreč ogledalo našega notranjega stanja telesa. Vse težave izvirajo iz notranjosti. 
 
Suha in izsušena koža sta pogosti težavi vaših strank. Kaj jim svetujete?
 
Najprej zdravo prehrano. Z zadostno količino mineralov lahko znatno izboljšamo stanje kože, nohtov in las. Seveda pa je potrebna tudi zunanja nega. Tu je nepogrešljivo karitejevo maslo. Kožo hrani, vlaži in ščiti. Priporočam nanos takoj po kopeli ali prhanju, saj se nežna tekstura vpije globlje. 
 
Ste specialistka za pedikuro. Kakšnim težavam so v tem letnem času izpostavljena stopala?
 
Noga, stopalo je zaradi bolj zaprtih obuval bolj ustesnjeno, izpostavljeno pritiskom in tudi potenju. Posledično je koža tudi izsušena in razpokana. Zelo hitro občutimo simptome težkih nog. Stranke rada razvajam s kopeljo v katero dodam košček karitejevega masla. Po pedikuri stopala tudi zmasiram in namažem s karitejem. Namreč dobro navlažena koža celega stopala, še posebej predela pete, obnohtne kožice in nohtov nogo tudi razbremeni. Karitejevo maslo mehča otrdele predele ter obnavlja in preprečuje razpoke.
 
Nam lahko zaupate kako naj za zdravje kože skrbimo doma?
 
Seveda! Za začetek priporočam vulkanski piling! V jušno žlico zmehčanega karitejevega masla vmešajte čajno žličko vulkanskih mineralov. Piling uporabite tako za obraz, stopala kot tudi celo telo. Odstranili boste odmrle delce ter kožo navlažili in nahranili. Karitejevo maslo lahko uporabite za dnevno kremo za obraz ter preprečevanje gubic okoli oči. Zvečer pred spanjem si lahko zmasirate noge s karitejevim maslom ter delovanje okrepite s tem, da si obujete bombažne nogavice. Zjutraj se boste zbudili v nov dan s prerojenimi nogami. Karitejevo maslo je tudi odlična krema za roke, zaščita za otroška lička, nega za lasne konice in še več. Karitejevo maslo sodi na vsako kopalniško poličko kot tudi v žensko torbico.
 
Menite, da skrb in nega vplivata tudi na počutje?
 
Pregovorno se mora človek dobro počutiti v svoji koži. Res je tako. Zdrava prehrana, naravna nega ter gibanje v naravi so ključni elementi dobrega počutja. Lahkih nog, naokrog. Krajši dnevi so tudi sončni, če jih le tako doživljate.
 
Hvala za pogovor!