Z Vami več kot 10 let
04 777 0 444
Pišite nam
Nasvet - Je res kriv holesterol

JE RES KRIV HOLESTEROL?

 Zvišana raven maščob v krvi (laično temu rečemo povišan holesterol) naj bi bil eden najpomembnejših dejavnikov tveganja za nastanek srčne ali možganske kapi. A sam holesterol je brez dvoma ena najbolj po krivem obsojanih snovi in še zdaleč ni glavni krivec za srčne bolezni. Bolj pomembna je sestava holesterola (razmerje LDL in HDL), raven trigliceridov, stopnja vnetja v telesu in regulacija sladkorja, ki povzroča vnetja in posledično poškodbe na stenah žil. Torej, če imate povišan holesterol, je to zagotovo znak, da imate v telesu kakšno vnetje, saj je holesterol povišan zato, da zgradi nove, zdrave celice.

 

Predstavljamo vam 9 nasvetov za izboljšanje vrednosti maščob v krvi

 • IZBIRAJMO ZDRAVA ŽIVILA (veliko sadja, zelenjave, stročnic, neoluščenih žit, oreščkov, rib…)

 • JEJMO MANJ MESA TER POLNOMASTNIH MLEČNIH IZDELKOV (ti izdelki povečajo vrednost LDL (slabega) holesterola)

 • IZLOČIMO PREDELANE OGLJIKOVE HIDRATE (predelani OH povzročijo, da se telo slabše odziva na inzulin, trigliceridi se zvišajo, HDL (dobri) holesterol se zniža)

 • UŽIVAJMO DOVOLJ KVALITETNIH BELJAKOVIN (tako učinkovito znižamo trigliceride in zvišamo HDL (dobri) holesterol)

 • UŽIVAJMO DOVOLJ VLAKNIN (npr. zelenjava iz družine križnic: brokoli, brstični ohrovt, cvetača, zelje, zelena, čebula, špinača…)

 • UŽIVAJMO 'DOBRE' MAŠČOBE (pripomorejo k doseganju optimalnega razmerja med omega-3 in omega-6 maščobnimi kislinami, kar vodi do znižanja trigliceridov)

 • POSKRBIMO ZA DOBRO DELOVANJE JETER (75% holesterola nastane v jetrih in jetra odločajo, koliko katerega holesterola bo v vašem telesu)

 • POSKRBIMO ZA REDNO VADBO (Redna telesna dejavnost je zelo pomembna za vzdrževanje telesne teže, zmanjšanje škodljivega holesterola LDL in povečanje koristnega holesterola HDL)

 • ZMANJŠAJMO DRUGE DEJAVNIKE TVEGANJA (kajenje, alkohol, stres, prekomerna telesna teža)


Ali ste vedeli?

Holesterol je ena izmed bistvenih sestavin našega telesa, ki je potrebna pri tvorbi celičnih membran, steroidnih hormonov, vitamina D in žolčnih kislin, ki jih telo potrebuje za prebavo maščob. Naši možgani potrebuje holesterol za pravilno delovanje, prav tako tudi naš imunski sistem, in če se celice poškodujejo, potrebujejo holesterol, da lahko obnovijo poškodbo.

 

 

Miselni vzrok, ki poslabša stanje (arterioskleroza):

Mašenje kanalov radosti. Strah pred radostjo.

 

Nov miselni vzorec oz. afirmacija:

»Odločam se, da bom ljubil življenje. Varno je sprejemati.«

 


Za izboljšanje zvišanih vrednosti maščob v krvi vam priporočamo tudi sprostitev

Čustveni in socialni stres pospešujeta aterosklerozo in nastanek srčno-žilne bolezni. Sprostitvene tehnike so koristne.

Po 3 do 11 mesecih transcendentalne meditacije so pri preiskovancih izmerili zmanjšane vrednosti holesterola, znižal se je krvni tlak, shujšali so in opustili kajenje. Koristne učinke so pokazale tudi druge sprostitvene tehnike (postopno sproščanje mišic, joga, avtogeni trening, uravnavanje stresa).


 

Predstavljamo vam 5 najučinkovitejših in tudi najbolj priljubljenih izdelkov za izboljšanje vrednosti maščob v krvi iz naše ponudbe:

 • MOUNTAINDROP MUMIE SHILAJIT (izboljša metabolizem maščob in sladkorjev, vsebuje hipurno kislino, kumarine, in sterole, ki med drugim znižujejo nivo slabega holesterola in zmanjšajo njegovo absorpcijo v debelem črevesju)

 • OLIVNO OLJE GAIANA (Olivno olje vsebuje ravno pravo kombinacijo maščobnih kislin in antioksidantov, ki znižujejo slabi holesterol, dobri holesterol pa ostane nedotaknjen)

 • ALOE FEROX SUPERSOK (deluje protivnetno, pomaga uravnavati nivo holesterola ter niža krvni sladkor)

 • ČESNOVA TINKTURA (zniža lipide v tkivih in krvi, serumski holesterol, trigliceride in LDL, zviša pa dobri HDL)

 • KAKAV (zmanjšuje tveganje za kardiovaskularne bolezni, povišan holesterol, arteroskleroza, diabetes, hipertenzija…)

 

Vas zanima stanje maščob v krvi (trigliceridi, holesterol)?

To lahko preverite pri nas!

 S pomočjo tehnologije kvantne magnetne resonance lahko prepoznamo slabši odziv celice in s tem pravočasno lociramo težave v telesu. Analiziramo 38 področij človeškega telesa (analiza mineralov,  vitaminov in aminokislin, delovanje notranjih organov, analiza kosti, analiza srca in ožilja, imusnki sistem…).

 CELOSTNI PREGLED

 PREGLED PSIHOFIZIČNEGA STANJA TELESA