Z Vami več kot 10 let
04 777 0 444
Pišite nam
Nasvet - Moč breze

Breza ni le zdravilna in aromatska rastlina, ki se uporablja že stoletja, temveč je vsestransko uporabno drevo. Drevesa od nekdaj veljajo za simbol moči, modrosti, plodnosti in življenja samega.

Breza v vseh avtohtonih kulturah služi za komunikacijo z absolutnim in odvaja negativno energijo. Velja za zaščitni simbol večnega kroga življenja in smrti. Pri avtohtonih ljudstvih Sibirije ima breza izvoren pomen in je tako kot sibirska cedra kozmični prevodnik. To je drevo, ki ga častijo in nanj obešajo trakove želja.

Ko v Sibiriji sedemo pod brezo, smo sedli v območje nežnega miru, ki spominja, da življenje ni boj, ampak je lahko skladno in milo. To je kraj, kjer odložimo bremena in sprejmemo darove, ki jih daje življenje. Ne glede na to, kakšen odziv sproži stik z brezo, bo izkušnja vedno širila naše polje zavedanja. Moč breze nas premakne na drugo raven, na kateri človeški vzorci vedenja ne veljajo več. Zavest se razširi in pogled na stvarnost se spremeni, ko na svet in svoje probleme pogledamo z drugačnimi očmi. Hkrati sami sebe bolje spoznamo, kajti ko spoznamo življenjsko silo breze, jo moramo spoznati tudi v sebi. To odkritje vzpostavi še močnejšo resonanco med človekom in brezo.

Breza je drevo, ki nudi zaščito. Zato so v Rusiji na vrh njene veje obešali rdeč trak, da bi se rešili uročljivih pogledov. Po starem ljudskem izročilu nas veja varuje pred strelami. Nekatera avtohtona ljudstva so z njenimi vejicami izganjala duhove, tako da so z njimi tepeškali obsedene ljudi. Iz brezinega lesa so nekdaj izdelovali zibelke, da bi varovale novorojenčke. Zanimivo je, da je bila tradicionalna čarovniška metla narejena iz brezinih vejic, razne čarovniške knjige pa še danes navajajo, da če želimo privabiti v svoje življenje ljubezen, na kos lubja, ki ga naberemo ob mlaju, z rdečo barvo napišemo ljubezensko željo in jo nato kot kadilo zažgemo.

 

Brezo napada medicinsko zelo zanimiv parazit in sicer drevesna goba v Sibiriji imenovana čaga. Paraziti so znani po tem, da ukradejo tisto, kar potrebujejo za življenje npr. pri drugih rastlinah, vendar gostitelju ničesar ne nudijo v zameno. Tako je čaga oz. brezina goba v Sibiriji poznana tudi kot brezin rak. Ta dobesedno v parih letih umori brezo ima pa ravno zaradi nje skoraj da čudežne lastnosti in zato velja za gobo nesmrtnosti.

V Sibiriji se v banjah, kakor imenujejo njihove „savne“ šibajo z brezovimi vejami, tako iz zdravstvenih, kakor tudi drugih višjih/duhovnih razlogov. Mehko lubje v Sibiriji uporabljajo za izdelavo različnih šatuljic in posod, les pa kot gradbeni material za koče v katerih živijo in za izdelavo pohištva. Razna avtohtona indijanska plemena so iz brezovine izdelovala sveče, kanuje, razne posode ter tulce za puščice.

 

V Sibiriji tradicionalno uporabljajo za zdravljenje oziroma vzpostavljanje ravnovesja v človeškem telesu brezo, ki raste v naravi. Njeno nežnost uporabljajo za zdravljenje vsakega pretresa; tako telesnega kot čustvenega. Nežnost pomaga odpraviti bolečine, ki jih povzroči stres v odnosu do sebe in drugih. Breza nam tudi omogoči, da delujemo bolj ustvarjalno, saj uravnovesi moško in žensko energijo v nas. Njena energija nam pomaga skleniti mir s samim seboj, prav takšnimi, kot smo; pomaga ukrotiti ego (spoznati način njegovega delovanja, tako da nismo več njegove žrtve) in razširiti prostor za delovanje višjega jaza. Breza ima tudi energijo spravljivosti. Ker pomaga, da smo bolj mirni, ustvarja prostor miru. Pomaga, da sprejmemo sami sebe in se spravimo s seboj pridobitev samospoštovanja. Ker povzroča pomirjanje z zibelko življenja, pomaga odpravljati ginekološke težave pri ženskah, ki so posledica čustvenih ran zaradi prejšnjih travm. Pomaga nam tudi obvladovati spremembe, da se z njimi sprijaznimo.

 

Breza ima tudi izreden potencial za pomoč in zdravljenje, zato jo je vredno opaziti in se z njo včasih tudi srečati in pogovoriti. S spoštovanjem narave tako tudi bolj razumemo našo lastno človeško nrav, saj če na rastline gledamo le kot na vir posameznih učinkovin, ne moremo videti njihove resnične moči.

 

 UČINEK NA ČAKRE :
Breza nam pomaga pri :
- razmišljanju o težavah z več nežnosti ( čelo )
- mirnejšem izražanju samega sebe  ( grlo )
- celjenju ran – dobrohotnosti do sebe in drugih ( srce )
- ublažitvi učinkov čustev ( sončni pletež )
- pomirjenosti s seboj ( hara )

 

 Z glavniki iz sibirske breze lahko najenostavnejše pridemo v stik z brezovim blagodejnim lesom in tako odvedemo negativno energijo in vspostavimo čustveno ravnovesje. Poleg terapevtskih kozmičnih učinkov pa imajo glavniki iz brezovaga lesa še sledeče prednosti:

  • so nežni do lasišča
  • odstranjujejo statično elektriko z lasišča
  • ne reagirajo s kozmetiko
  • preprečujejo lomljenje las, pomagajo pri mastnih laseh in razcepljenih konicah
  • so idealni za vsakodnevno rabo
  • imajo sposobnost prenašanja lasišču lastnih olj in voskov po celotni dolžini las

Mister Geppetto leseni glavniki so skrbno in natančno zloščeni. Nimajo razpok, zarez, ostrih zob ali robov, s čimer bi lahko poškodovali lase ali lasišče. Glavniki Mister Geppetto pomagajo ohranjati vaše lase zdrave, gladke in mehke.

 

 PONUDBO LESENIH GLAVNIKOV IZ SIBIRSKE BREZE BOSTE NAŠLI TUKAJ

 

 

viri: www.lunin.net, www.brezovicapri.com, https://www.mrgeppetto.si