Z Vami več kot 10 let
04 777 0 444
Pišite nam
Nasvet - Nega kože

Koža je naše zrcalo. Ni le zunanji ovoj telesa in zunanji pokazatelj bolj ali manj dobrega videza, temveč je zrcalna slika nas samih. Je naš največji organ in eden najobčutljivejših sistemov organizma, zato je pomembno, da jo negujemo s čim bolj kvalitetnimi naravnimi izdelki brez parafinov in težkih kovin.

 

Kaj so sploh parafini?

Parafini so voski, ki nastanejo kot stranski proizvod pri izdelavi bencina iz surove nafte. Če jih ne bi odstranili, bi zamašili cevi za dovod bencina v naših avtomobilih. Ker proizvajamo velike količine bencina, v naftni industriji nastaja ogromno odpadnega parafina. Ti parafini so reakcijsko izjemno nedejavna surovina. To pomeni, da se ne spojijo z odpadnimi snovmi iz okolja, bakterijami in s podobnimi nečistočami, kar je mogoče izkoristiti v pozitivnem smislu. Parafine je mogoče prečistiti do 99-odstotne stopnje čistosti, tako da jih lahko uporabljamo v kirurgiji, kjer jih dajejo na odprte rane, vendar pri tem ne pride do okužbe.

Težava s parafini pri vsakodnevni negi pa je, da delujejo kot plastična vrečka, ki jo v obliki voščenega sloja namažemo na kožo. Pri tem pride do zastojev v podkožnem tkivu in normalna pozitivna verižna reakcija v refleksnih kožnih conah se 24 spremeni v negativno. Če parafine uporabljamo le občasno, ne puščajo posledic.

Pogosta uporaba krem, losjonov za nego telesa in mil, ki vsebujejo parafin, ima v terapevtskem pomenu pomembno vlogo, saj parafin prikriva individualne vzroke kroničnih obremenitev in zmanjšuje vitalno energijo. Nega kože brez parafinov je zato pomemben terapevtski element.Pravilna nega kože

Optimalna nega kože in las ni določena zgolj z individualnim tipom kože in s potrebami posameznika. Z določenimi učinkovinami je treba kožo hkrati spodbujati, da se optimalno razvija in stabilizira. Suha koža potrebuje maščobno in vlažilno nego ter snovi, ki pospešujejo regeneracijo kožnih celic, uravnavajo zaščitno plast kože in zavirajo čezmerno poroženitev. Koža, ki je občutljiva in se odziva na alergije, potrebuje kremo za stabilizacijo in učinkovine, ki nanjo delujejo pomirjujoče.

Te sestavine limfatično stabilizirajo podkožno vezivno tkivo, s čimer preprečujejo alergijsko reakcijo. Optimalna nega kože, ki vpliva na ozdravitev in ohranjanje zdravja, mora biti dejansko prilagojena posamezniku. Še zlasti je to pomembno pri bolnikih s problematično kožo (kot posledico funkcionalnih motenj) in boleznih, ki se kažejo na koži (na primer atopični dermatitis, alergijski ekcem ali luskavica). Zato je smiselno vsako kremo in druge preparate preizkusiti z bioenergijskim testiranjem.

 

Optimalna nega kože mora biti torej prilagojena posamezniku, še zlasti pa je to pomembno pri ljudeh s problematično kožo. V naši ponudbi imamo zelo pester nabor naravnih in energijsko preverjenih kozmetičnih izdelkov, ki vam bodo tudi v suhih hladnih dneh pomagali, da zasijete v vsej svoji lepoti in odpravite težave s kožo:

 

 

 

 NARAVNA MILA IN ŠAMPONI

 

 

   

 

NARAVNA MASLA

 

 

 

 

NARAVNA OLJA

 

 

 

 

NARAVNA LIČILA

 

 

 

 

NARAVNA ETERIČNA OLJA

 

 

 

 

V kakšnem stanju pa je vaša koža?

To lahko preverite pri nas!

S pomočjo tehnologije kvantne magnetne resonance lahko prepoznamo slabši odziv celice in s tem pravočasno lociramo težave v telesu. Analiziramo 38 področij človeškega telesa (analiza mineralov,  vitaminov in aminokislin, delovanje notranjih organov, analiza kosti, analiza srca in ožilja, imusnki sistem…).

CELOSTNI PREGLED

PREGLED PSIHOFOZIČNEGA STANJA TELESA