Z Vami več kot 10 let
04 777 0 444
Pišite nam
Nasvet - Sončenje

Približuje se čas SONČENJA

 »v premislek«

V petdesetih in šestdesetih letih je bil namen vseh sredstev za sončenje čimprej zagotoviti lepo porjavelo polt.

Dandanes nas različni strokovnjaki prepričujejo, da nekaj velja le zaščitni faktor, večji od 30, da se moramo mazati vsakih nekaj ur in da nikamor ne smemo brez očal, pokrival in gosto tkanih oblačil. Nikoli na sonce med 10 in 16 uro? V množici nasprotujočih informacij se navaden, sonca željan človek težko znajde.

Če vaše telo ne dobi nekaj sončnih žarkov, boste imeli težave s pridobivanjem vitamina D. Ta pa je zelo pomemben za zdravje vaših kosti.

Na drugi strani iz leta v leto ugotavljajo, kako škodljivi so UV žarki. Število ljudi, obolelih za melanomom, se je v zadnje pol stoletja povečalo za 500 odstotkov!

Od sedemdesetih let naprej se faktorji v zaščitnih sredstvih iz leta v leto zvišujejo. Do leta 1978 je bil najvišji faktor 15. Dandanes se zaščitni faktorji približujejo številki 5o. Današnja sredstva za sončenje so ponavadi koktajl različnih organskih in kemičnih snovi, začinjeni z obilo umetnih dišav, konzervansov, stabilizatorjev, emulgatorjev in barvil. Vse to je v sredstvih za sončenje prisotno mnogo bolj, kot v navadni kozmetiki. Predstavljajte si temperaturo peska, po katerem komajda hodite in na katerem se bo »kuhalo« vaše mleko za sončenje. Seveda si želite, da bo uporabno tudi po večkratnem segrevanju in ohlajanju. In kozmetična industrija vam bo rada ustregla, le ne sprašujte, kako to dosežejo.

Danes je veliko ljudi, ki so alergični na sonce. Resnica pa je največkrat ta, da so alergični na močna zaščitna sredstva. Namesto, da bi nas tovrstna sredstva ščitila, nas dejansko napadajo.

Dermatologi izhajajo iz stališča čim več, tem bolje. Sredstva s faktorjem 15 po njihovih izračunih blokirajo 93 odstotkov škode, tista s 30 pa ustavijo kar 97 odstotkov škodljivih žarkov. Vendar ste zaradi teh dodatnih 4 odstotkov morali uporabiti dvakrat močnejše sredstvo.

Preden se odločite,ali boste kupili faktor 15, 24, 30 ali 45,razmislite o svoji koži kot organu, ki bi rad jedel, dihal in užival, tako kot vi.

Koža je naš največji organ. To so naša druga pljuča in naša druga usta. Kar 60 odstotkov tistega, kar nanesemo na kožo, konča v naši krvi in notranjih organih. S tem, da kožo dobesedno namakamo v kemiji, tvegamo drugo vrstokroničnihsprememb v njenem delovanju, ki utegnejo biti hujše od škodljivih sevanj.
Ideja o vodni odpornosti je nastala iz potrebe, da se zaščitna sredstva ne sperejo s kože. S tem res prihranimo nekaj denarja, vendar se račun na koncu ne izide. Ko na kožo nanesemo nekaj, kar je za vodo nepropustno, se pore zaprejo in njihovo delovanje ustavi. Nič ne more ne noter, ne ven. To pa je v nasprotju z osnovno funkcijo kože. Namesto da bi se preznojili in sprali iz sebe vse nakopičene strupe, zamašimo odtoke in limfi preprečimo opravljanje njenega dela. Drugo, za kar nas prikrajšajo takšna sredstva, je zdravilni učinek kopanja v morju. Slana voda potegne iz telesa odvečno umazanijo, topi celulit, čisti pore. Istočasno telo iz morske vode črpa manjkajoče minerale, ki pomagajo vzpostaviti ravnovesje v telesu. Morska voda pomaga zdraviti nevrodermatitis, luskavico, glivice, alergije, bronhitis in splošno izboljša delovanje imunskega sistema.

 

Kaj, če bi ubrali drugačno pot in podprli naravno funkcijo kože?

Takšno pot je ubrala naravna kozmetika. Znano je, da naravna olja poleg maščobe koži zagotavljajo še veliko vitaminov in antioksIDantov. To pomeni, da pospešujejo njeno sposobnost za proizvajanje obrambnih učinkovin in preprečuje poškodbe celic. Na trgu je vse več izdelkov, ki koži pomagajo pri obnovi. Dobra pomoč so tudi kakovostne ognjičeve kreme. Ognjič  je eno od redkih zdravilnih zelišč, ki jim tudi farmacija priznava zdravilne učinke pri raku kože.

Najboljša hrana za kožo pa so sredstva za sončenje, v katerih se uporabljajo le rastline prIDobljene brez kemičnih sredstev. Takšne rastline, na primer ognjič, vsebujejo za tretjino več mineralov in vitaminov ter celo do dvakrat več antioksIDantov, ki so še kako pomembni za varovanje celic pred poškodbami.

Eden takih proizvodov je ognjičevo mleko za sončenje, faktor 12. Vsebuje ognjičevo olje, ki dokazano blagodejno vpliva na kožo in opekline in preprečuje nastajanje novih. Vsebuje kakavovo maslo, ki poleg korenčkovega izvlečka (betakaroten) poskrbi za lepo zagorelo polt na popolnoma naraven način. Je brez dodanih emulgatorjev, stabilizatorjev, konzervansov in barvil. Primerno je tako za občutljivo otroško kožo, kot tudi za tiste, ki imajo težave z alergijami na sonce (alergije na kemikalije).

Najboljše ni vedno najdražje, zato dobro premislite, kaj kupujete, preden odštejete svoj denar!

 

Iz naše ponudbe:

NARAVNO MLEKO ZA SONČENJE