Z Vami več kot 10 let
04 777 0 444
Pišite nam
Recept - Energijske ploščice z goji jagodami

 

Goji jagode so eden najbogatejših virov antioksidantov in pomagajo ščititi celice pred prostimi radikali. Vsebujejo številne vitamine, minerale in koristne nenasičene maščobne kisline. S tem krepijo imunski sistem, uravnavajo krvni pritisk ter zmanjšujejo nivo slabega holesterola v krvi. Imajo tudi pozitivne učinke na splošno počutje, saj zvišujejo nivo energije ter pomagajo pri soočanju s stresom. Prav tako pripomoreju k izboljšanju vida. Zaradi njihovega antioksidativnega delovanja in ostalih številnih pozitivnih učinkov so dobile ime fontana mladosti. 

 

SESTAVINE

 

PRIPRAVA

V mešalniku najprej na grobo zmeljite mandlje. Ohranite nekoliko večje koščke, ne zmeljite v fino moko. Dodajte datlje, kokosovo moko, agavin sirup, chia semena in vodo. Ponovno premešajte. Na koncu dodajte še bučna semena in nekajkrat vklopite mešalnik, toliko, da se čisto malo zdrobijo.

Maso za ploščice prestavite v skledo, dodajte goji jagode in dobro premešajte z rokami. Oblikujte v poljubno velike ploščice in postavite v hladilnik, da se nekoliko strdijo.

 

Dober tek!

 

Vir: www.presno.si