Z Vami več kot 10 let
04 777 0 444
Pišite nam
Recept - Praznični piškoti

 

Seveda med božičnimi prazniki ne gre brez prazničnih piškotov in vsekakor si brez slabe vesti lahko privoščimo malo sladkanja. Lahko pa si piškote pripravimo na bolj zdrav način ter tako poleg razvajanja brbončič, poskrbimo tudi za naše zdravje. Tudi iz kuhinje ne bo nič manj zadišalo po tem čarobnem času. :)

 

BOŽIČNI PIŠKOTI NA ZDRAV NAČIN

SESTAVINE:   

 

PRIPRAVA:

Pečico segrejemo na 200 stopinj in oreščke najprej malo zapečemo. Vmes narežemo suho sadje na manjše koščke in ga namočimo v mleku/rastlinskem napitku. Ko so oreščki pečeni, jih skupaj s temno čokolado na drobno narežemo (lahko jih tudi grobo zmeljemo v kuhinjskem mešalniku), ter jih primešamo vsem ostalim sestavinam - to so ovseni kosmiči, kokosova moka in vsi ostali dodatki. Nato maso prelijemo še z mlekom/napitkom po občutku, da se sestavine namočijo. Vsem sestavinam primešamo še namočeno suho sadje.

Celotno maso pustimo stati vsaj 15 min, lahko tudi nekaj ur ali celo čez noč. Jajce vmešamo v maso tik pred pečenjem, lahko pa ga nadomestimo z žlico chia semen, ki jih dodamo sestavinam že na začetku, tako da tvorijo gel. Z žlico oblikujemo piškote željene oblike in jih razporedimo na peki papirju v pekaču. Pečemo jih pri 180 stopinjah pb. 15 do 20 minut oziroma do zlatorjave barve.

 

Dober tek in vesele praznike!

 

Vir: https://citymagazine.si/clanek/recept-praznicno-razvajanje-z-zdravimi-piskoti/