Z Vami več kot 10 let
04 777 0 444
Pišite nam
Recept - Presne limetine tortice s spirulino

Bi se radi posladkali brez slabe vesti? Za vas smo pripravili recept za presne limetine tortice s spirulino. Te niso samo okusne, ampak vsebujejo tudi veliko hranilnih snovi in vitaminov, ki jih vsebuje alga Spirulina. Ker bomo kremi dodali še sok limete, ki znižuje glikemični indeks hrane in holesterola v krvi, bo nastala popolna kombinacija zdrave in okusne sladice.

 

Podlaga:

 

Krema:

 

Postopek:

Datlje in orehe čez noč namočimo v vodi, da se popolnoma zmehčajo, nato pa jih odcedimo in jim dodamo ščepec himalajske soli. Na koncu dodamo še kokosovo olje. Vse skupaj zmeljemo v gladko pasto. Dve žlici te mase zajamemo in jo damo na dno modelčkov za mafine, ter čvrsto pritisnemo navzdol. Plast je visoka cca 0,5 - 0,7 cm. Modelčke nato postavimo v zamrzovalnik, da se podlaga strdi.

Vse sestavine za nadev zmiksamo do gladke kreme. Iz skrinje nato vzamemo modelčke za mafine in nanje vlijemo nadev. Nato modelčke spet postavimo na hladno za 2 uri. Ko je sladica dovolj čvrsta jo postavimo nazaj na sobno temperaturo in počakamo približno 10 minut, da se odtali. Po vrhu sladice nato okrasimo z mletimi orehi, goji jagodamikokosovo moko ali naribano limetino lupinico.

Vir: https://www.thewomenbusiness.com/lime-spirulina-cheesecake/, https://www.easy-recepti.com/2015/04/mini-presne-limetine-tortice.html