Z Vami več kot 10 let
04 777 0 444
Pišite nam
Recept - Zeleni smoothie s spirulino

Spirulina je alga, ki vsebuje vseh osem esencialnih maščobnih kislin ter kar od 65-71 % beljakovin. Hkrati je alga bogata z vitamini A, B1, B2, B6, E in K. Prijelo se je je tudi ime kraljica proteinov. Beljakovine niso pomembne le za izgradnjo mišične mase, ampak so koristne tudi za izgradnjo močnih kosti in njihovo hitro celjenje. Beljakovine, ki jih vsebuje ta čudežna alga telo kar štirikrat hitreje absorbira, kot beljakovine živalskega izvora.

Za vas smo pripravili recept za hranljiv napitek s spirulino, ki si ga lahko pripravite za zajtrk, je pa tudi odličen za hitrejšo regeneracijo po športni aktivnosti. 

 

ZA SMOOTHIE POTREBUJETE: 

 

ZA SERVIRANJE -  po želji

  • 1/4 skodelice (37 g) zamrznjenih ali svežih borovnic
  • 1/4 skodelice (40 g) granole/kosmičev

Navodila za pripravo:

  1. V mešalniku zmešajte banano, kumaro, kokosovo mleko, špinačo, spirulino in konopljina semena (po želji). Mešajte dokler masa ne postane gosta in gladka.
  2. Če je masa pregosta, jo lahko razredčite z vodo ali še več kokosovega mleka. Če je preredka, jo lahko zgostite z ledom ali več zamrznjene banane. Poskusite in dodajte po želji - banane za več sladkobe, kumare za več svežine in spirulino za več zelene barve.
  3. Servirajte takoj, po želji dodajte borovnice ali granolo.

 

Uživajte v okusnem in zdravem napitku! :)