Brezplačna poštnina za vse nakupe nad 50€!     
0 0,00 

Vulkanski minerali za boljše počutje

Deli s prijatelji

Brez problema lahko rečemo, da imamo v Ekološki trgovini kvalitetno in široko ponudbo, kljub temu pa vulkanski minerali segajo v sam vrh. Mnogi med vami ste že slišali za njih, veliko pa se vas po vsej verjetnosti prvič srečuje z njimi. Ta izjemno učinkovita kamnina se v taki ali drugačni obliki uporablja že mnogo let, v zadnjih letih pa je bila deležna tudi precejšnje pozornosti znanosti in raziskovalcev. Dejansko so odkrili marsikatero zanimivo lastnost in več načinov uporabe, ki lahko modernemu človeku pomagajo izboljšati zdravje, počutje in dobrobit. Vulkanski minerali so izkazali kot učinkoviti do te mere, da so priznani in tretirani kot medicinski pripomoček. V čemu torej leži skrivnost? Pa si poglejmo.

Vulkanski minerali

ODKRITJE VULKANSKIH MINERALOV

Dotični vulkanski minerali, ki jih najdete v Ekološki trgovini in sodijo v sam vrh teh izdelkov, nastanejo kot posledica lomljenja zemljske skorje. Gre se za vulkanski stožec iz metamorfne kamnine paragnajs amfibolitnega facies (za poznavalce). Kamnino kopljejo in meljejo mehansko brez uporabe razstreliv in kakršnihkoli kemičnih sredstev, saj lahko le tako zagotavljajo neoporečno kvaliteto. Navsezadnje je čistost in pristnost samega izdelka poglavitnega pomena, če želimo pozitivno vplivati na naše zdravje in počutje.

Kamnino so prvič uporabili približno štirideset let nazaj. Spomladi leta 1981 se je material uporabljal za učvrstitev gozdne ceste, ki je imela posebne lastnosti – kar se je izkazalo kasneje. Prah, ki je nastajal pri nasutju cest, se je usedel na tla in drevesa v okolici. Močna deževja so omogočila, da je prah skupaj z deževnico pronical v zemljo. Nekatere bolne jelke, ki so bile že označene za posek, so popolnoma ozelenele. Gospod Robert Schindele starejši se je na začetku čudil temu pojavu in začel iskati razlago v znanstvenih krogih, ki so mu po analizi kamnine razložili naslednje: da so jelke ponovno ozelenele, so bili zaslužni minerali iz te mineralne kamnine. Eden od znanstvenikov je opravil preskus tudi na sebi in spoznal učinek teh mineralov tudi na človeško telo. Njihova izjemno bogata sestava je bila tekom naslednjih let temeljito raziskana. 

Gozd jelk

SESTAVA IN UČINKI NA ZDRAVJE

Izkazalo se je, da vulkanski minerali Schindele dejansko vsebujejo več kot 26 telesu koristnih snovi. Med njih sodijo magnezij, cink, železo, kalcij, silicijeva kislina in še mnogo drugih. Silicijeva kislina je še zlastni pomembna, saj poskrbi za prožnost kože (gladi gube) in drugih tkiv, skrbi pa tudi za lepši videz naših las in za zdravje nohtov. Vsekakor pa je vloga silicija v telesu mnogo večja od samo lepotne. Silicij pomaga pri absorpciji kalcija, kar seveda zagotavlja trdnost kosti ter prožnost mišic in kit. Kožo, lase, nohte in krvne žile pa obnavlja posredno – preko sinteze elastina in kolagena. Pomanjkanje silicija se prav zato izkazuje predvsem v krhkih laseh in nohtih brez sijaja, krhkih kosteh in hrustancu ter zmanjšani elastičnosti kože, ožilja, kit in tetiv. V splošnem je torej znižan nivo silicija v telesu neposredno povezan s hitrostjo staranja.

Mogoče najbolje zabeležen, raziskan in priznan pa je učinek vulkanskih mineralov na našo prebavo. Izjemno učinkoviti so pri vezavi endotoksinov v našem črevesju. Te lahko povzročajo škodo na črevesju, bruhanje in slabost, zato so vulkanski minerali izjemno dobrodošla pomoč pri zastrupitvah. Prav tako rešujejo splošne želodčne in črevesne težave, saj skrbijo za lažje in bolj zdravo izločanje v primeru driske in oslabljene prebave. Nudijo močno in trdno podporo zdravi črevesni flori, pomagajo pri obnovi in hkrati pomirjajo prebavo. Redno jemanje vulkanskih mineralov lahko tako močno pripomore k zdravi in močni prebavi, ki predstavlja temelj dobrega počutja prav vsakega izmed nas.

Pogosto je tudi poročan vpliv vulkanskih mineralov na zmanjšanje bolečine v sklepih. Prav zato je precej popularen zlasti pri starejši populaciji in vseh, ki so imeli kakršnekoli poškodbe sklepov. Domneva se, da je za to zaslužena bogata mineralna sestava, ki nudi celovito podporo in vpliva na moč vseh tkiv. 

Zadnji, sicer neraziskan in subjektivno poročan (po odzivih naših strank) pa je potencialni učinek na kakovost spanja. Potrebno bo sicer več temeljitih in poglobljenih raziskav, smo pa kljub vsemu zelo optimistično naravnani. Vulkanski minerali so namereč ena od tistih snovi, ki znova in znova presenečajo z vedno novimi odkritji. 


KJE VSE JIH LAHKO UPORABLJAMO?

Načeloma je uporaba vulkanskih mineralov zelo preprosta. Zmešamo jih v kozarec vode, dobro pomešamo in popijemo. So pa zaradi svoje bogate mineralne sestave tudi zelo dobrodošel v raznih kremah, saj lahko žlička vulkanskih mineralov močno obogati vašo kremo in vašo kožo nahrani z vsemi najpomembnejšimi hranili. Zaradi tega bo koža bolj zdrava, elastična in sijoča. Isto velja za razne obrazne maske in maske za lase.

Vulkanske minerale lahko uporabite tudi v kopeli. Za sproščujočo kopel raztopite 500 g vulkanskih mineralov v približno 5 litrov vode, segrejete do max 70°C. Med kopanjem, ki naj traja 30 min, večkrat premešajte vodo. Kopel učinkovito deluje proti revmatičnim bolečinam in izčrpanosti, regenerira telo in izboljša počutje. Na kožo deluje kot ‘lifting’.

Navsezadnje pa lahko vulkanske minerale dodate tudi rastlinam. Bogat mineralni prah bo poskrbel za boljšo rast, močnejše korenine in bolj zdrave rastline.

Skratka, gre za čudovit in popolnoma naraven izdelek, ki znova dokazuje, da narava vsebuje prav vse, kar potrebujemo za zdravo, srečno in kvalitetno življenje.

UPORABA

Priporočljivo je, da ne presežete dnevnega odmerka za odraslo osebo, ki znaša 1 merilno žličko (priložena) oziroma 8–9 kapsul. V kolikor jemljete zdravila ali homeopatska sredstva, naj bo časovni razmak vsaj tri do štiri ure. Črni, zeleni čaj, kava ali mleko lahko zavirajo vsrkavanje železa, zato priporočamo razmak med uživanjem vsaj eno uro. Skupaj z minerali ne jemljite pripravkov vitamina E ali olj, ki vsebujejo veliko vitamina E. Razmak med uživanjem vsaj eno do dve uri. Veliko pijte – stolica se lahko obarva črno, saj se lahko izločijo presnovni produkti in neizkoriščeni minerali, kot je železo.

    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino